Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова заяви пред bTV,

...
 Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова заяви пред bTV,
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Кандидатурата на Христо Иванов за премиер никога не е поставяна на масата на разговорите

 Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова съобщи пред bTV, че кандидатура на Христо Иванов за министър председател на бъдещо държавно управление " в никакъв случай не е поставяна на масата " на диалозите сред първите две политически сили.
 
От общо ръководство в този момент вреда ще носят всички, които ще влязат в него
" Обнадеждена съм, че намираме доста общи точки в нашите управнически стратегии – даже в детайлите сред ПП-ДБ и екипа на ГЕРБ-СДС. Разговорите продължиха два дни, тъй като това е втората стъпка от подобен развой, остава да извървим третата стъпка. Тя е да приказваме към този момент по персоналния състав на едно бъдещо общо държавно управление ", добави тя.
 
Атанасова уточни, че в случай че би трябвало да се приказва за взаимни отстъпки и прошки, ГЕРБ-СДС е демонстрирала забравяне на политическото си его. " От общо ръководство в този момент вреда ще носят всички, които ще влязат в него. Това е напълно разбираемо, само че от шести избори вреда ще носи България ", безапелационна е тя.
 
Има две благоприятни условия за бъдещо държавно управление
По думите й има две благоприятни условия за консолидация на бъдещо държавно управление: " едната е от двете парламентарни групи да има политическо посланичество, надлежно наличието на хора от ГЕРБ-СДС би трябвало да бъде идентично, при все това ГЕРБ-СДС е първа политическа мощ. "
" Втората опция е да създадем равно далечен кабинет, без политици като наличие в него, а всички водачи на партии да бъдат на първи ред и дружно да управляват това държавно управление ", изясни ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС.
 
Политическа партия и Демократична България се изолират един от различен, акцентира тя.
" Виждам, че сътрудниците от ПП-ДБ са в изолираност, дори виждам, че Политическа партия и Демократична България към този момент се изолират един от различен. Христо Иванов съвсем не взе участие в тези диалози (бел. ред. сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ). Ако той е на масата, той мълчи, както и Атанас Атанасов. Чувам, че те не желаят да вземат участие с предложение в държавното управление ", акцентира Атанасова.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР